Stanje u cestovnom prometu proteklog vikenda

Tijekom vikenda evidentirano je 13 prometnih nesreća i provedene su preventivno represivne akcije

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer, 5. lipnja 2022. godine u 12,15 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Lukovo Šugarje. Nesreća se dogodila kada je 31-godišnji austrijski državljanin upravljao motociklom austrijske nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga i u oštrom desnom zavoju uslijed neprilagođene brzine kretanja prednjim kotačem udara u prednji lijevi kotač autobusa osječke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnjak iz Solina, nakon čega vozač motocikla pada na prometnu traku. Zbog neprilagođene brzine da se mogu pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom, na motocikl i vozača nalijeću dvojica motorista koji su se kretali iza njega, 49-godišnjak i 38-godišnjak (obojica austrijski državljani). U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnjak, dok je 31-godišnjak lakše ozlijeđen.  

Tri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca, Senja i Novalje.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Senja (2), Korenice (1) i Novalje (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 5. lipnja 2022. godine u Gospiću kod 42-godišnje hrvatske državljanke (2,37 g/kg).
 

Pisane vijesti