Vozio pod utjecajem alkohola pa završio u zatvoru

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića jer za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom periodu utvrđeno je 86 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 12. lipnja na autocesti A-1 između čvora Perušić i odmorišta Janče, kod 29-godišnjaka iz Đakova (3,32 g/kg).

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje od 13 dana te je isti predan u Zatvor u Gospiću.
 

Pisane vijesti