Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 22. svibnja u 10,40 sati, na dionici državne ceste broj 429 u mjestu Jezerce. Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak iz Petrinje upravljao motociklom sisačke registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine udario u stražnji dio osobnog automobila splitske registracijske oznake koji se zbog stabla koje se nalazilo na kolniku zaustavio, a potom motociklista tijelom i glavom udara u kombi kojim je iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnjak iz Stona. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 70 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 6 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 22.svibnja u Gospiću kod 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.53 g/kg).

Pisane vijesti