Dragovoljna predaja streljiva i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Ne odlažite minsko-eksplozivna sredstva na mjestima koja su lako dostupna djeci

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske postaje Gospić evidentirana je dragovoljna predaja streljiva i pronalazak minskoeksplozivnog sredstva:
 
- u Gospiću je građanin dragovoljno predao 1120 komada streljiva call. 7.62 mm,
 
- u mjestu Čitluk prilikom čišćenja živice pronađena je minobacačka granata.
 
Navedeno streljivo i minobacačku granatu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.       

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Pisane vijesti