Pretragom pronađeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva

Apeliramo na građane da dragovoljno predaju oružje i svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost

Foto: PP Gospić

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom s područja Općine Lovinac, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija i automobila koje on koristi u kojoj je pronađen:
 
- puškomitraljez, automatska puška, 10 električnih detonatorskih kapisli, 10 metara sporogorećeg štapina, oko 149 metara detonirajućeg štapina, 1.5 kilogram privrednog eksploziva, koje je neovlašteno posjedovao.   
Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Također su pretragom kod 65-godišnjaka pronađene dvije puške s užlijebljenim cijevima za koje je utvrđeno da su u vlasništvu 32-godišnjaka za kojeg je još utvrđeno da neovlašteno posjeduje 388 komada raznog streljiva i 4 spremnika za pušku.
Protiv obojice će zbog počinjenih prekršaja nadležnom sudu biti dostavljeni optužni prijedlozi.
 
 
U protekla 24 sata evidentirane su i dvije dragovoljne predaje streljiva, na području Policijske postaje Gospić građanka je predala 255 komada raznog streljiva, te na području Policijske postaje Karlobag građanin je predao 25 komada puščanog streljiva, što su policijski službenici izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.       

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.       

 

Stranica