Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“

U petak, 29. studenog 2019. godine, od 10 do 15 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave i Hrvatskih cesta, na autocesti A-1 na odmorištu Brloška Dubrava, u smjeru sjevera, proveli preventivno-represivnu akciju „Nadzor tehničke ispravnosti i osovinskog opterećenja“.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 4 prekršaja tehničke neispravnosti, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nekorištenja svjetla.
 
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i ostale preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom periodu utvrđen je ukupno 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas u Senju kod 31-godišnjaka iz Zagreba (1.37 g/kg).
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 208 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 100 km/h, kada je 40-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Stranica