Načelnik policijske uprave ličko-senjske obišao strane policijske službenike

Na području Policijske uprave ličko-senjske i ovog ljeta u sklopu međunarodne policijske suradnje, u okviru projekta ''Sigurna turistička sezona'', borave strani policijski službenici

Strani kolege policajci doprinose većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i omogućavaju bolju suradnju pri rješavanju kaznenih djela. U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, i time razrješavanju mogućih konfliktnih situacija. Za vrijeme službe ne primjenjuju policijske ovlasti niti poduzimaju bilo kakve policijske mjere. Rade bez oružja, ali u odorama svoje policije i pomažu u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa, ali i stranim gostima pružaju servisne informacije.
 
Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije.
 
Tako su i ove godine na području Nacionalnog parka Plitvička jezera dva kineska policijska službenika, dok su na području Novalje dva ukrajinska i jedan slovenski policijski službenik, te ih je sve obišao načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan i voditelj Službe policije Josip Dujmović.
 
U razgovoru sa stranim kolegama, načelnik policijske uprave doznao je da su ih građani i turisti vrlo dobro prihvatili, te da im se obraćaju većinom za informacije općeg karaktera, kao na primjer gdje se nalaze neke ulice ili znamenitosti, gdje mogu promijeniti novac, prijaviti boravak i slično.
 
Strani policijski službenici su istaknuli da su zadovoljni smještajem i gostoprimstvom, kako u Novalji, tako i na području Nacionalnog parka Plitvička jezera.
 
Načelnik Biljan im se na kraju zahvalio što obavljaju službu na području Policijske uprave ličko-senjske i čine sigurniji boravak turista u našoj zemlji, te im je svima uručio prigodne poklone.

Pisane vijesti