OSOBNE ISKAZNICE, istekle nakon proglašenja epidemije, su i dalje VAŽEĆE!

Slika /nova_osobna_prva.jpg

Izmjenom Zakona, produžen je rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije

Foto: Ilustracija

S ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana i službenika koji provode upravne postupke u policijskim upravama i policijskim postajama, Hrvatski sabor je 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio Zakon o dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (NN 42/20).
 
Izmjenom navedenog Zakona, osobnim iskaznicama isteklima za vrijeme epidemije u Republici Hrvatskoj produžen je rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije.
 
Kako prestanak epidemije u Republici Hrvatskoj još uvijek nije proglašen, skrećemo pažnju građanima, ali i svim institucijama i pravnim osobama u Republici Hrvatskoj koje za potrebe svojeg poslovanja traže uvid u javne isprave građana, da su osobne iskaznice, istekle nakon proglašenja epidemije 11. ožujka 2020. godine, I DALJE VAŽEĆE.
 
Osim Zakona o dopunama zakona o osobnoj iskaznici, Hrvatski sabor je 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana.
 

Stranica